Skotertävlingar på Clash of Nations

Clash of Nations arrangeras varje vår på Lugnet i Falun och är Europas största extremsportsevenemang. Det arrangeras tävlingar på absolut toppnivå i flera olika discipliner. Evenemanget har arrangerats sedan 2011 och vuxit för varje år, både vad det gäller deltagare och besökare. Arrangemanget har utvecklats till en riktig folkfest, med skoterfantaster från hela landet som kommer och besöker Falun i samband med tävlingarna. Numer kan du följa tävlingarna även om du inte skulle ha möjlighet att vara plats. Hela evenemanget sänds nämligen live på webben, för att tillgodo se det stora intresset. D
1200px-SnocrossKatejunBobbyet arrangeras även mängder av kringarrangemang både på tävlingsområdet och i stan, som uppträdanden och aktiviteter för både stora och små. Bland annat kan även de yngre förmågorna få testa på att köra skoter runt en enklare bana. Även vad det gäller de tävlande lyckas också Clash of Nations locka till sig toppåkare från andra länder.

Clash Of Nations 2017 arrangeras 24 – 25 mars på Lugnet i Falun. Det drar igång på fredagen med kvaltävlingar i Snowcross och Head2Head. Finalen i Head2Head körs senare på kvällen, då blir det också en Freestyleshow i FSX och FMX. Det är alltså en uppvisning utom tävlan, som istället handlar om att ge publiken det de vill ha. På lördagen är schemat ännu mer späckat med bland annat Pro Open och Pro Stock, samt en ny freestyleshow.

Tävlingsgrenarna
Om vi ska beskriva tävlingsformerna närmare så är Head2Head en tävlingsform där man möts två och två och slår ut varandra, till det är bara är två kvar i finalen. I Pro Open är både trimmade och modifierade maskiner tillåtna, med endast några säkerhetsdetaljer, som att tvåtaktsmotorer får vara max 600 kubik. Pro Stock är standardklassen där trimning och modifiering är förbjudet. Vinnarna från 2016 hette Adam Renheim, Martin Moland och Aki Pihlaj.

För de som arbetar med kringaktiviteter runt stora arrangemang som Clash of Nations är det viktigt att sköta det ekonomiska på ett säkert och smidigt sätt. Använd gärna något bolag där du kan fakturera utan F-skatt.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock