X-games

X-games är ett Mecka för adrenalinälskande människor. Det är ett evenemang där folk tävlar i de mest fartfyllda extremsporterna. Den första sommartävlingen i X-games gick av stapeln år 1995. Sedan dess har populariteten skjutit i höjden och har på relativt kort tid kommit att bli en legendarisk tävling som livesänds över hela världen till miljontals åskådares stora förtjusning. 1997 började även X-games sändas med vintersporter som snöskoter, skidåkning och snowboard. Världens bästa utövare inom sina respektive grenar samlas på X-games för att vinna titlarna som de främsta och skickligaste extremsportarna. Ärofyllda priser som många drömmer om att vinna.

X-games i Norge

När folk hör X-games tänker de ofta på motocrossåkare som gör volter flera meter upp i luften, grymma skateboardåkare och våghalsiga skoterförare som gör stunts som kan få vem som helst att sätta hjärtat i halsgropen. Tidigare år har X-games vinterupplaga hållts i kända skidorter som exempelvis Aspen i Colorado. Förutom tusentals åskådare så har tävlingarna i många år livesänts och setts av folk från hela världen. Nästa års vinter-X-games kommer att köras lite närmare våra egna breddgrader. X-games 2017 arrangeras i norska Hafjell. Där kommer norska stjärnor tävla mot internationella åkare i skidor, snowboard och big air. Tävlingen kommer att hållas 8-11 mars.

Snöskoter på X-games

En stor del av vinterupplagan av X-games är snöskoterkörning. Där tävlar de bästa skoterakrobaterna mot varandra om vem som kan göra det mest halsbrytande tricket i luften. I uppställningen från årets X-games hittade vi ett par lovande svenskar som var med och gjorde upp. Det var bland annat Adam Renheim och John Stenberg som slogs om titeln som bästa skoterförare i freestyle-kategorin. X-games beskrivs ofta som extremsporternas OS. Det kan vara svårt att förstå hur stor tävlingen är världen över om man inte är bekant med konceptet. Men en sak som är säker är att vi har många actionspäckade timmar att se fram emot i mars, när Hafjell står som värd för tävlingen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock