Köp snöskoter och tävla – låna utan UC

Hur mycket kan man låna utan UC? Det vanligaste är runt 30 000 kronor, men det går att låna upp till 150 000 kronor hos vissa aktörer – vilket ger dig möjlighet att köpa snöskotern som du alltid drömt om.

Ingen påverkan på din kreditvärdighet

Vill du köpa snöskoter för att tävla?

Undvik UC-förfrågan och slipp försämrad kreditvärdighet när du gör en låneansökan. Utbudet av kreditgivare är fortfarande stort, men var noggrann med att läsa det finstilta. Det finns högkostnadskrediter som inte alltid är det bästa alternativet. Att välja kan vara svårt, men det finns jämförelsesajter som du kan titta på. En av de allra bästa är Lånakuten. De har en utmärkt översiktsbild över alla lånemöjligheter som du kan tänkas vara intresserad av. För att köpa snöskoter behöver du dock titta på de som kan erbjuda lite högre summor.

Ett lån utan UC har flera fördelar förutom att din kreditvärdighet inte påverkas, vilket betyder att din UC-score förblir oförändrad. Det är också lättare att beviljas de lägre lånen och du har möjlighet till lägre ränta om du har god kreditvärdighet enligt den kreditupplysning som ändå måste tas enligt lag. Denna görs vanligtvis hos Bisnode, Creditsafe eller liknande företag. Man kan inte låna pengar helt utan kreditupplysning, men man kan låna utan att just UC utför den. Om du behöver låna ett högre belopp, som till en snöskoter, behöver du hitta det bästa lånet för detta. Det kan vara svårare att hitta lån på högre summor då det inte är lika många som erbjuder detta.

Lånakuten har råd och tips

Det finns flera goda råd på Lånakutens lättillgängliga sajt. Förutom att du kan jämföra olika långivares erbjudanden och matcha dem mot ditt eget behov kan du tydligt se kostnader och vilket lån som blir billigast. Du bör prioritera återbetalningen av lånet för att sänka kostnaden och inte låna mer än du behöver.

UC (Upplysningscentralen) är inte synonymt med en kreditupplysning, som många tror. UC är ett av många företag som utför kreditupplysningar, och om din kreditupplysning tas av UC lagras den i 12 månader. Om du får fler kreditupplysningar kan bank och långivare se det som ett mindre bra beteende. Om du istället bestämmer dig för ett lån utan UC får kreditupplysningsföretaget inte tillgång till dina gamla kreditupplysningar hos UC och dessa ligger dig därför inte till last. Du får en bedömning baserad på den kreditvärdighet du har, ofärgad av tidigare kreditupplysningar.

Men tänk på att detta inte är den enda faktor som påverkar om du kommer att beviljas ett lån för ditt snöskoter-köp. Det finns flera faktorer som påverkar en persons kreditvärdighet. Det görs alltid en samlad bedömning av dina ekonomiska förutsättningar, så även om dina chanser kan öka genom att undvika en UC är det ändå inte garanterat att du får låna – likväl som du kan bli beviljad.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock