Att tänka på när du köper en snöskoter.

Att köpa en snöskoter kan ibland vara lika svårt som att köpa en bil. För de som använder skotern mer än bilen eller bor där bilarna inte kommer fram blir det ofta ännu svårare att välja och det finns mycket att tänka på, speciellt om det är din första gång.

Välj rätt skoter för dig

Att köpa en skoter handlar lika mycket om att hitta en som fungerar, inte har några problem och du tycker ser vacker ut. Den skoter du kör säger lika mycket om dig som dina kläder och den utrustning du använder, allt från färg till ljudnivå. Ett par tips att tänka på är först att inte vara rädd för att ta för dig. Det är du som ska köpa den och betala och du har rätt att se till att allt är som det ska. Innan du träffar den som säljer skotern bör du tänka på allt du vill fråga och bör kolla efter. En ficklampa är dessutom alltid viktig att ta med sig.

Börja med att kolla på ytliga skador, något som är svårt att fixa till i efterhand oavsett hur mycket man svetsar och riktar om. Vicka på skotern och se till att du inte hör något konstigt ljud. Kolla under chassi och i tunneln för eventuella sprickor. Framvagnen bör dessutom inte vara krokig eller ha glapp. Be om att få provköra den och då gärna på ett ställe där du kan kontrollera stöt- och gasdämpare. Var kritisk och om du är ovan, ta gärna med dig någon som kan lite mer och kan ställa rätt frågor.

Rätt utrustning

När du väl har införskaffat din snöskoter är det viktigt att tänka på allt diverse som du behöver för att du ska köra både säkert och se cool ut. Det kan vara svårt att veta precis vad som är viktigast men på första plats kommer alltid hjälmen och allt som har med din säkerhet att göra. Din skoteroverall är dessutom en viktig del som många lätt glömmer då den kan skydda dig om du trillar eller har en olycka. Skydd att ha på sig under overallen och kläderna finns dessutom för extra säkerhet. Ett par rejäla kängor som klarar av väderförhållanden och har höga skaft är viktiga. När du ska till en tävling eller bara vill imponera på någon finns det ett stort urval av olika kläder och tillbehör att köpa, allt från kepsar, jackor, tröjor och skor till väskor och till och med kalsonger och strumpor för det lite mer äventyrlige. För den som vill veta mer finns det alltid tips och trix att hitta på nätet men det viktiga är att alltid ha roligt och köra säkert.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock