Kör snöskoter virtuelllt

Snöskotern är ett fordon som är populärt i det kalla Sverige, i synnerhet i de norra delarna av landet där vintern är extra lång. Därför är det kanske inte heller så konstigt att flera av de snöskoterspel som finns till PC och spelkonsoler är skapade av spelutvecklare från just Sverige. Några av dessa spel kommer gås igenom här nedan.

Snow Moto Racing Freedom

Snow Moto Racing Freedom är skapat av den svenska spelutvecklaren Zordix AB från Umeå och gavs ut i april 2017 till bland annat PC och Playstation 4. Det finns flera olika spellägen, bland annat klassisk banracing där man tävlar mot en eller flera datorstyrda motståndare. Det finns även stöd för multiplayer, både över internet och lokalt (upp till fyra personer). Eftersom det är att klassa som ett indieutvecklat spel med begränsad budget innehåller det inga licenser för att få använda sig av riktiga märken på snöskotrarna.

Några andra spellägen som finns är freestyle, där man ska göra stunthopp, och leisure där man är fri att åka omkring hur man vill och utforska omgivningen utan tidspress. Spelet innehåller även varierande väder och tid på dygnet, så man kan köra vissa banor i yrande snö eller på natten. Snow Moto Racing Freedom är väldigt barnvänligt då det inte innehåller något våld, och passar därför utmärkt på ett barnkalas i Stockholm där det kanske inte är lika vanligt att åka skoter om vintern ute i det verkliga livet.

Ski-Doo: Snowmobile Challenge

Ett lite äldre snöskoterspel är Ski-Doo: Snowmobile Challenge från 2009 som har släppts till både PC, Xbox 360 och Wii. En version för Playstation 3 släpptes först 2012. Spelet är utvecklat av ColdWood Interactive som även de är en svensk spelstudio från Umeå.

Singleplayerkampanjen påminner om den i Snow Moto Racing Freedom. Man ska vinna olika race och låser efterhand upp nya och bättre snöskotrar. Stöd för flera spelare finns också, antingen lokalt via splitscreen eller online med upp till tio spelare samtidigt. Som hörs på spelets namn har spelutvecklarna lyckats få till ett samarbete med Ski-Doo, som är världens största snöskotermärke, och det finns till och med ett antal reklamfilmer för deras snöskotrar inne i spelet som man kan låsa upp.

Musiken i spelet känns också ganska påkostad för en så liten studio och består av fartfylld rockmusik av den typ som man brukar förknippa med skateboardspel. En av låtarna är Ragdoll av The Juliet Dagger som även är med i Segas arkadhit Crazy Taxi.

Arctic Cat Snowmobile Racing

Föredrar du istället att spela på mobilen så finns det snöskoterspel även där. Ett av dem är Arctic Cat Snowmobile Racing som är ett sidscrollande och lite mer lekfullt 2D-spel där det gäller att göra hopp, samla mynt och annat. Spelet är gratis att ladda ner och spela men innehåller som så många andra mobilspel idag mikrotransaktioner och annonser.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock