Alternativ till scooteråkning

Visst är det kul att susa fram i hög fart på snön under vintern, eller ta en sommarvariant och åka vattenskoter på sjöar och hav? Men för den som vill börja lite enklare eller till och med gå över till en svårare åktur med ett annat fordon kan vi presentera några alternativ till scootern.

Elmopeden

Har du ”fyllt moppe”? Vid 15 års ålder kan det känns tufft och bekvämt att köpa en moped att åka runt på. Idag har mopparna dock utvecklats ordentligt till skillnad från forna tiders modeller. När cyklar, sparkcyklar, bilar och båtar blir eldrivna, så är mopederna inte långt efter att gå samma väg till mötes. En elmoped är dessutom mer miljövänlig eftersom den inte går på bensin utan ett eldrivet batteri med motor. Köp din egen elmoped från vässla och känn skillnaden! Dagens elmopeder är starkt koncentrerade kring design och användarvänlighet samt hållbarhet och miljötänk. Det är en bra investering för såväl gammal som ung och ett bra alternativ till en bil om du till exempel bor i en storstad och vill undvika den värsta trafiken i innerstaden.

Elsparkcykeln

Om du bor i en storstad så ser du varje dag hur folk tar sig fram snabbt och bekvämt med en elsparkcykel. Elsparkcyklar kan hyras på speciella elscooter-parkeringar eller köpas för privat bruk från olika företag. En elsparkcykel fungerar ungefär som en sparkcykel men drivs på el, vilket gör att du slipper sparka med benen för att ta dig framåt. En elsparkcykel är ett förträffligt förflyttningsmedel för både barn och vuxna – så länge man kan hantera den. Den är lätt att ta med sig och kan parkeras inne på kontoret eller i ett förråd så att den slipper bli stulen. Vill du inte köpa en själv kan du enkelt hyra en för bara några kronor när du ska genom städer som Stockholm. Skönt när regnet faller men du ändå vill slippa trängseln i tunnelbanan.

Elcykeln

Som ett mellanting mellan elmopeden och elsparkcykeln har vi elcykeln, som numer har blivit så populär att den överträffar de flesta cyklar på marknaden. Tidigare gav elcykeln dessutom rätt till en premie som gjorde det billigare för dig att köpa den. Numer är detta borttaget till mångas förtret. En elcykel är som en vanlig cykel men den drivs av en liten motor och ett elbatteri. Detta betyder alltså att du som ska cykla längre turer eller kanske bara vill vila benen lite under färden kan använda motorn och slipper pedalera som en galning i uppförsbackarna. På det stora hela kan man kalla elcykeln för en nära kusin till elmopeden utöver det faktum att du med en elcykel kan välja att trampa själv också, vilket inte görs med en moped. Å andra sidan går moppen fortare, vilket du bör ha i åtanke.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock