Begagnade fordon och motordelar

 

Det händer tyvärr inte alltför sällan att man hör dåliga rykten om både nätbutiker, verkstäder och reparatörer. I den här artikeln vill vi ge dig några tips på hur du kan tänka för att inte riskera att ramla i de största fällorna. När det gäller begagnade fordon och motordelar är summorna ofta relativt stora, så det gäller att vara extra försiktig.

Gör din läxa – kolla referenser

Precis som när det handlar om alla typer av köp ska du vara försiktig. Det är alltid bra att kolla upp referenser från tidigare kunder. Många får tips från sina kompisar eller kollegor, men när det gäller nätbutiker kan det vara svårare. Även om du ofta kan hitta väldigt många referenser på nätet ska du ta dem med en nypa salt. På samma sätt som det finns de som skriver falska positiva referenser kan det även finnas konkurrenter till företaget i fråga som skriver falska negativa omdömen.

Det finns också flertalet konsumentföreningar som du kan kolla upp företaget via. Till exempel finns det svarta listor över företag som av någon anledning inte är seriösa. Hittar du ett företag på en sådan lista – undvik det företaget.

Se upp med avbetalningar

portrait of desperate unhappy man isolated on gray wall background

Du har säkert sett tv-program om hur lätt det är att hamna i ekonomiska svårigheter när man köper saker på avbetalning. Även om alla företag har skyldighet att skriva mycket tydligt om vilka kostnader som ingår och inte är det inte alltid lätt att förstå eller hålla reda på allt det finstilta. Om du blir försenad med betalningarna kan det snabbt bli höga kostnader. Självklart är det bäst att faktiskt spara till det du behöver köpa, men om du måste köpa något snabbt kan det vara bättre att försöka få in pengar på något annat sätt än med lån eller avbetalningsplaner. Några varianter som ger kontanter utan att du riskerar avbetalningskostnader är att sälja guld om du har gamla smycken hemma, eller att ta något du har hemma till en pantbank. På det sättet riskerar du inte att hamna i ekonomiska fällor på grund av hur du skaffar pengar.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock