Skotertävling på snö

Visst är intresset för vintersport stort i vårt land men att tävla i skoter kan låta obekant i mångas öron. Skidtävlingar i alla dess former med superstjärnor som Charlotte Kalla gör att de flesta finner nöje i att följa Sveriges prestationer i vintersport. Skotertävling på snö är dock inte sämre då sporten har flera spännande och utmanande grenar och både svenska och internationella mästerskap. Bland de mest populära grenarna finns skotercross som är den största i Europa. Med skotern som redskap har Sverige flera välkända namn inom denna spännande vintersport. Kanske blir hobbyförare sugna på att testa sin skoter i tävling!

SM-veckan i vintersport

Skidor, hundar eller skotrar är bara några av de redskap som de tävlande använder under SM-veckan i vintriga Sverige. Det finns alltså mängder av sporter att upptäcka då SM-veckan bjuder på annorlunda tävlingar varje år. Möjligheten att se världsstjärnor samtidigt som nyfikenhet på mindre sporter som issegling och skotercross bidrar till en festlig stämning som har lockat tusentals besökare till SM-veckan som hålls på olika platser varje år. SM i skotercross ses som en av huvudtävlingarna inom just denna sport som har varit en del av SM-veckan sedan 2009 då den första vinterveckan i SM startade. I Sverige har vi namn som Emil Öhman, Peter Ericson och Petter Nårsa i topp.

Möjligheterna i Skotercross

Skotern är en stor del av många svenskars i liv, åtminstone om man bor i norr. Det kan dock förvåna när man inser hur många tävlingsformer med skotern i fokus som finns. X-games kan vara det mest adrenalinfyllda arrangemanget då alla möjliga extremsportare utmanas i sina grenar. Tävlingar i snöskoter domineras av hisnande trick i luften och är en av de största grenarna i evenemanget. Skotercross är en något lugnare tävlingsform men fortfarande fylld av action då 16 deltagare ska trängas under flera varv av hopp och skarpa kurvor. Känner du dig manad att prova på en professionell skoterkarriär eller vill du bara optimera ditt fordon kan du med diesel.nu förbättra din prestanda.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock